Consulta:

c/ Dr. Pujadas 56, Àtic 1ª - 08700 Igualada (Barcelona)

El que ningú t'explica del postpart

El què ningú t’explica del post part

Arribes a casa després de parir, amb una criatura en braços que necessita el 100% dels seus pares, uns quants rams de flors,  el teu fill plora, tens dubtes i no hi ha botó vermell, però sí un munt d’opiniòlegs disposats a donar-te un munt de consells gratuïts i no demanats sobre què has i què no has de fer amb el teu fill, una situació que moltes vegades no respon a les expectatives que teníem abans de parir.

La sensació que acostumen a descriure la majoria de mares és de com quan arribes d’un dia molt dur després d’una llarga jornada de treball. Estàs cansada, has menjat poc, estàs atabalada i desbordada, de no gaire bon humor. I en el postpart hi hauríem d’afegir que no dorms tot el que voldries. T’inunden un munt de preguntes i dubtes sobre el teu petit. Físicament, tenint en compte que acabes de parir no et trobes al 100%. Tens dolorets, et canses ràpid per la pèrdua de sang durant el part, arribes a casa i comences amb la pujada de llet, potser el nadó té dificultats per agafar-se al pit… a més, el telèfon no para de sonar amb missatges i trucades de persones que volen venir a veure’t.

Llavors és quan et mires al mirall i veus una dona amb cara visiblement de cansada, amb ulleres, possiblement una mica despentinada, amb la panxeta postpart (que cap famosa té), i que li costa trobar 5 minuts per dutxar-se. Penses que la teva vida ha fet un gir de 360º i la teva veu interior et diu “on m’he posat!”

D’altre banda, és comú que la mare experimenti sentiments de tristesa, ganes de plorar… Tot aquest cúmul d’emocions i sentiments són NORMALS en la majoria de dones. Per resoldre aquesta situació d’estrès fisiològic, és de vital importància per la mare i el nadó sentir-se recolzats, i tenir el suport adequat. Les visites que s’agraeixen són aquelles que t’ajuden amb les feines de casa i et porten menjar fet.

Quan hi ha dificultats en la criança o amb la lactància del nadó cal consultar els professionals especialistes i actualitzats com la llevadora, per tal que ens puguin ajudar en el què necessitem.

Una mare, un pare i un nadó tranquils es traduiran en un postpart més tranquil i amb una lactància materna i criança satisfactòria. Amb el pas dels dies cada membre d ela família anirà trobant el seu lloc, i els pares cada dia coneixeran millor el seu fill i entendran amb més rapidesa el què necessita en cada moment.

Leave a Comment

(0 Comments)

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *